Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos sałatkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 30 g
jabłka 2 szt
gruszka 1 szt
truskawki 300 g
czerwona pożeczka 150 g
cukier 300 g
koniak 1 kieliszek
żółtko jajek 6 szt
sok jabłkowy 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sos sałatkowy

winogrona przeciąć na pól i usunąć z nich pestki, z gruszek i jabłek usunąć gniazda oraz pestki i pokroić na plasterki, truskawki przekroić na pół, porzeczki obrać z szypułek, wszystkie owoce posypać cukrem polać koniakiem, przykryć i odstawić na ok godziny. Przygotować sos ucierając żółtka z odrobiną cukru na kremową masę, miseczkę z żółtkami włożyć do drugiej miseczki z gorącą wodą i ubijać do piany dolewając stopniowo sok jabłkowy ciepły sos wlać do sosjerki i podawać do owocowej sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 23.01.2013 21:12
Ciekawy
Motorek 01.11.2011 19:39
fantastyczny
Seba 05.10.2011 10:04
super
Iwona51
Iwona51 15.06.2011 12:07
pycha
Monika193
Monika193 02.06.2011 18:54
super
Wafelek2601 06.05.2011 11:55
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak