Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe paluchy z sezamem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej 30 dag
śmietany 18% 100 ml
drożdży świeżych 4 dag
jajko 2 szt.
masła 10 dag
cebuli dużej 1 szt.
sezam do posypania
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe paluchy z sezamem

Mąkę przesiać do miski. Dodać szczyptę soli, szczyptę cukru, jajka i drożdże rozrobione w śmietanie. Wyrobić. Dodać rozpuszczone masło, cebulę przeciśniętą przez praskę i ponownie starannie wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.

Z ciasta drożdżowego formułować podłużne paluchy, obtoczyć w sezamie i ponacinać na wierzchu. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 200 stopni na około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 26.03.2013 10:05
bardzo smaczny przepis
Fiffi 13.07.2012 22:38
pyszne, uwielbiam takie pieczywo
kotlet 22.10.2011 20:51
o takie bym spróbował
Małgorzata106 25.06.2011 12:00
pycha
Misiek1 08.05.2011 18:19
na pewno by mi smakowały
Nina7 03.05.2011 21:25
super pomysł!
cichor 15.02.2011 16:52
uwielbiam!
rosik93 16.06.2010 09:10
Cebulka:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak