Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 2 opakowania
jaja 4 sztuki
mleko 150 ml
ugotowane mieso 40 dkg
wędzony boczek 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
mąka 2 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ze szpinakiem

Rozmrożony szpinak podgrzać, ostudzić, wymieszać z jajkiem, mlekiem i mąką, przyprawić do smaku, dodać roztarty czosnek. Mięso pokroić drobno, dodać do szpinaku. Wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej formy, przykryć plastrami boczku. Zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.10.2011 17:04
wyśmienita zapiekanka
matii6 25.02.2011 17:32
świetna zapiekanka
Iwona51
Iwona51 25.02.2011 00:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak