Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kruche na paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 2 szt.
sól do smaku
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kruche na paszteciki

Do mąki dodać margarynę, posiekać, dodać żółtka i posolić do smaku. Ciasto wyrobić, zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Rozwałkować, pokroić na kwadraty 5 x 5 cm, na każdy nałożyć nadzienie ( wg mojego przepisu nadzienie z mięsa i pieczarek) złożyć w trójkąt, zlepić widelcem brzegi. Paszteciki ułożyć na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec na złoto w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni. Doskonały dodatek do czystego barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta8 25.02.2011 10:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak