Pstrąg z koperkiem

Pstrąg z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg sprawiony

    4 sztuki
  • koperek

    1 pęczek
  • cytryna

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • olej

    3 łyżli
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi dokładnie wymyj i wysusz, natrzyj solą i pieprzem. Skrop w środku i na zewnątrz sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Nafaszeruj ryby pokrojonymi w plasterki cytryną i czosnkiem oraz gałązkami koperku. Skórkę natłuść olejem. Włóż faszerowane pstrągi do metalowych koszyczków do grillowania ryb. Piecz na średnim ruszcie po 10-12 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

07.04.2012 20:36
bardzo lubię pstrąga

Emilia22

23.09.2010 16:53
znakomite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat