Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 4 sztuki
koperek 1 pęczek
cytryna 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
olej 3 łyżli
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z koperkiem

Pstrągi dokładnie wymyj i wysusz, natrzyj solą i pieprzem. Skrop w środku i na zewnątrz sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Nafaszeruj ryby pokrojonymi w plasterki cytryną i czosnkiem oraz gałązkami koperku. Skórkę natłuść olejem. Włóż faszerowane pstrągi do metalowych koszyczków do grillowania ryb. Piecz na średnim ruszcie po 10-12 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 07.04.2012 20:36
bardzo lubię pstrąga
Emilia22 23.09.2010 16:53
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak