Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko z kieszonkowym sosem szpinakowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
szpinak mrożony 1 op
czosnek 3 ząbki
masło
ser ricotta 1/2 op
jajko 2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko z kieszonkowym sosem szpinakowym

Szpinak rozmrozić, rozgnieść czosnek i przesmażyć na rozgrzanej patelni na masle. Dodać do tego szpinak, ser ricotta i 1 jajko, wymieszać. Dusić aż masa zgęstnieje. doprawić do smaku solą i pieprzem.
W każdej piersi nacinamy ostym nożem kieszeń i wkladamy do niej masę szpinakową, zamykamy kieszeń wykałaczką .
Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 03.04.2012 21:44
świetne
Ewa104 01.02.2012 10:20
Takie rzeczy to ja lubię.
Tomek13 30.01.2012 22:51
swietne pewnie w smaku
Rogalik 02.08.2011 20:42
ślicznie wygląda,smaczne
Sarenka 28.03.2011 15:31
Alez apetycznie wyglada! Lubie szpinak i wszelkie z nim nadzienia :)
irenka 08.03.2011 21:49
na pewno smaczne
accee 07.03.2011 00:06
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak