Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażocha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 200 dag
boczek wędzony 30 dag
słonina 20 dag
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Prażocha

ziemniaki ugotować, do miękkich już ziemniaków wsypać szklankę mąki, dusić na małym ogniu ok 1 min, następnie odcedzić, ziemniaki z mąką utłuc na jednolitą mase,
Na patelni podsmażyć pokrojone w kosteczkę cebule, słonine, boczek,
wyłozyc ziemniaki na talerz i polać zasmażką z patelni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak