Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cebula 3 szt
boczek wędzony 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z cebulą

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać jajka, żółtko, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, szybko zarobić ciasto. Boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na patelni, odłożyć skwarki a w tłuszczu usmażyć posiekaną cebulkę. Cebulę połączyć ze skwarkami, wymieszać. Z ciasta formować niewielkie placuszki, nakładać łyżeczkę cebuli, zlepiać brzegi i formować kulki. Wrzucać na wrzącą osolona wodę i gotować przez kilka minut. Podawać okraszone tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.11.2012 18:09
Nie robiłam takich, ciekawe jak smakują.
Zoso 17.06.2012 22:46
smaczne danie
Motorek 03.05.2012 07:17
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak