Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser szwajcarski tarty 25 dag
mąka 10 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe paluszki

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać utarty ser,1 żółtko,1 jajko, wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 2 cm. Pokroić na paluszki dł 8 cm, posmarować białkiem, posypać papryką, ułożyć na przygotowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.02.2012 22:41
fajna przekąska do piwa:)
MAR3STA 24.02.2011 21:17
muszę wypróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak