Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowe kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
cukier puder 4 łyżki
kakao rozpuszczalne słodkie 3 łyżki
kakao gorzkie 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
wiórki kokosowe 1 szklanka
olejek migdałowy 10 kropli
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowe kokosanki

Olejem wysmarować blachę. Do miski rozbic 2 jajka, dodać 4 łyżki cukru pudru, oba rodzaje kakao, zmiksować. Dodać olejek, wsypać proszek do pieczenia i mąkę, mieszać, jednocześnie dodając wiórki kokosowe. Małą Łyżeczką nabierać ciasto, formować kuli, które trzeba spłaszczyć na blasze. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni- termoobieg 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 24.02.2011 22:14
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak