Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 4 szt.
ser żółty 10 dkg
jajko 1 szt
posiekana zielenina
mleko
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie

Bułkę pokruszyć, namoczyć w mleku. Gdy napęcznieje - odcisnąć. Wyrobić na jednolitą masę, dodać jajko, sól, ser i pieprz do smaku. Formować niewielkie kilku i smazyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Trzeba uważać by pączki nie nasiąkły tłuszczem za bardzo. Wyjmować łyżką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak