Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki estragonowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 1 kg
woda 3 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
chrzan kawałek 1 1
estragon 1 łyzka
cukier 1 łyzka
sól 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
sól 1 łyzka
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki estragonowe

Opieńki gotuj przez 6 minut w słonej wodzie . Odsącz. 3 szklanki wody za gotuj z przyprawami. Zalej opieńki. Pasteryzuj 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 28.03.2011 20:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak