Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antonówki na ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

antonówek 2 kg
sok z cytryny 1 sztuka
cukier 80 dag
woda 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Antonówki na ciasto

Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Włóż do wody zakwaszo­nej sokiem z cytryny. Odcedź. pokrój na ma­łe kawałki, zalej kilkoma łyżkami wody. do­daj cukier i smaż bez przykrycia (mieszając), aż jabłka odparują i zgęstnieją. Wtedy prze­łóż je do słoików. Zamknij i trzymaj pod kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 28.03.2011 20:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak