Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z gruszek i moreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
cukier puder 1 szklanka
czerwone cebule 3 sztuki
suszonych moreli 150 g
rodzynek 3 łyzki
octu z białego wina 1 szklanka
guszki 3 sztuki
sól 2 łyzeczki
imbir starty 3 łyzki
jabłka 2 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z gruszek i moreli

Pomidory sparz, obierz i pokrój na ćwiartki, cebulę na ósemki, jabłka i morele na kawałki. Wrzuć składniki (bez gruszek) do garnka. Dodaj cukier i ocet, gotuj na wolnym ogniu przez godzinę. Mieszaj. Gruszki pokrój na kawał­ki, dodaj do duszonych owoców i gotuj przez pół godziny. Przełóż chutney do stoików, wystudź i wstaw do lodówki. Możesz używać go do serów i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak