Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso bez kości 1 kg
cebula 4 szt
masło 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
mąka 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z cebulą

Mięso pokroić na plastry w poprzek włókien. Następnie rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć roztartym czosnkiem z solą, oprószyć pieprzem i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa nałożyć łyżkę smażonej cebuli, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką, oprószyć mąką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego piekarnika i zrumienić. Upieczone przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z kluskami lub ziemniakami, polane powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.01.2014 05:39
to coś dla mnie
IlonaAlbertos 23.06.2013 22:35
Uwielbiam takie roladki.
IZABELA29 14.03.2013 09:54
pyszne doskonałe do obiadu
olkaaa 13.03.2013 07:30
uwielbiam je
Iwusia 02.05.2012 22:42
roladki są wyśmienite
Monika193
Monika193 28.05.2011 11:01
uwielbiam takie
patusia 24.02.2011 18:14
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak