Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z borowików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3-4 szt
masło
kajzerki 4
jaja 6
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
borowiki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z borowików

Borowiki umyć i pokroić,cebulę posiekać podsmażyć na maśle na patelni,kilka całych grzybów odłożyć ,kajzerki namoczyć w śmietanie i odcisnąć.Wszystko zemleć przez maszynkę potem wbić 6 żółtek i wymieszać przyprawić do smaku solą i pieprzem dodać ubitą pianę z 6 białek i dobrze wymieszać Pasztet przełożyć do wysmarowanej masłem blachy i posypanej tartą bułką Całe grzyby wcisnąć do pasztetu Powierzchnie wygładzić i posypać tartą bułką.Piec około1 godziny w temp.160*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 19.06.2012 20:11
super
rzenia15 20.06.2011 19:37
na pewno jest bardzo dobry
jeta72 12.05.2011 15:55
Na pewno smaczny;)
m1monika 25.02.2011 10:56
musi być pyszny!!!
patusia 24.02.2011 18:16
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak