Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z szałwią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyńcze filety z kurczaka 4 sztuki
listki świeżej szałwii 12 listków
gruszka 4 sztuki
sok z połowy cytryny
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
liście botwinki lub sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z szałwią

Mięso dokładnie umyj, osusz. Możesz przeciąć każdy filet w poprzek na dwie części, upiecze się szybciej. Filety natrzyj solą i pieprzem, ułóż na ruszcie, na folii aluminiowej i obłóż listkami szałwii. Skrop olejem, grilluj po 8-10 minut z każdej strony ( sprawdź, czy mięso jest dobrze upieczone, odkrawając kawałek filetu). Gruszki pokrój na połówki lub ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, skrop sokiem z cytryny, grilluj po 5 minut z każdej strony. Mięso podawaj z owocami i sałatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 19.02.2012 14:00
pychota
Iwona51
Iwona51 15.03.2011 23:06
pycha
rosik93 13.08.2010 13:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak