Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studencka zupa pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1,2 litra
marchewka 200 gram
seler 200 gram
pietruszka 200 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 1 sztuka
ziele angielskie 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 100 gram
makaron nitki 120 gram
sól 4 szczypty
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Studencka zupa pomidorowa

Warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę i pietruszkę kroimy wzdłuż, a seler na dwa mniejsze kawałki. Wszystko po to, aby nie były za grube i zdołały się ugotować. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie oraz pieprz, przykrywamy i stawiamy na ogień. W momencie gdy zupa się zagotuje uchylamy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą ugotowane. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy dokładnie i wrzucamy makaron. Trzymamy jeszcze na ogniu aż makaron się ugotuje. Doprawiamy solą i podajemy. Można dorzucić posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 20.09.2011 00:13
super
krzyniu1984 12.03.2011 14:24
fajna :)
Krystyna32 25.02.2011 00:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak