Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto twarogowo-kukurydziane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
kasza kukurydziana 20 dag
śmietana 1 szkl
otarta skórka pomarańczowa 2 łyżeczki
cukier puder 2/3 szkl
tłuszcz do formy
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto twarogowo-kukurydziane

Formę wyłożyć pergaminem i posmarować tłuszczem. Ser twarogowy przemleć w maszynce, włożyć do miski, dodać cukier puder, kaszę, żółtka, śmietanę, otartą skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.11.2013 18:51
Ciekawe połączenie.
romanrafal
romanrafal 27.07.2013 11:04
ciekawy przepis z kaszką kukurydzianą
Katarzyna59 25.07.2013 07:10
pyszne ciasto
Justa32 02.12.2011 20:57
pyszny
Monika193
Monika193 05.10.2011 08:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak