Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z mięsa, jajek i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z szynki 15 dag
kostka rosołowa 1 szt
jajko 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
masło roślinne 3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z mięsa, jajek i papryki

Mięso ugotować w małej ilości wody z kostką rosołową. Po ugotowaniu zmielić. 2 jajka ugotować na twardo, jajka i paprykę zetrzeć na tarce. Utrzeć masło roślinne, dodać mielone mięso, starte jajka i papryka. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak