Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
smalec 5 dag
cebula 1 szt
pieczarki 40 dag
jajko 1 szt
liście kapusty 10 szt
masło 2 łyżki
mąka 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i grzybami

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Posiekaną cebulę podsmażyć na smalcu, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Połowę grzybów z cebulą dodać do ryżu, wbić jajko, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy obgotowany liść kapusty nałożyć farsz, brzegi liścia założyć do środka i zwijać. Następnie gołąbki włożyć do rondla, zalać 2 szkl wody, osolić i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozmieszać z zimną wodą, połączyć z pieczarkami, zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.06.2013 12:50
Muszą być pyszne :)
m1monika 10.06.2012 23:42
świetne
MAR3STA 29.04.2012 10:22
aż zgłodniałam
Iwusia 01.04.2012 23:27
ale mi narobiłaś smaka :) superowe, dawno nie jadłam :)
RenataZ-et 20.11.2011 21:17
ale apetyczne!
Ania67 04.04.2011 22:42
brzmi pysznie
iwona332 20.03.2011 11:01
super
iwona332 20.03.2011 11:00
super
agnieszka137 24.02.2011 17:15
apetyczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak