Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 5 dag
morele suszone 5 dag
imbir 1/2 łyżeczki
sok pomarańczowy 1 szkl
goździki mielone 1 szkl
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
wieprzowina 1,5 (bez kości)
goździki mielone 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z owocami

Z soku pomarańczowego, goździków, imbiru i odrobiny soli zrobić zalewę, włożyć umyte mięso na 2 godziny. Następnie wyjąć z marynaty, ponacinać nożem i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do brytfanny. W każde nacięcie włożyć suszone owoce. Wierzch mięsa przykryć folią aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec do miękkości w temp 180 stopni. Skrapiając od czasu do czasu odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.12.2013 21:48
pyszna pieczeń
m1monika 17.04.2013 11:46
bardzo smaczna :-)
ankaryba 17.06.2012 21:14
smaczna :-)
Ania67 04.04.2011 22:41
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak