Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek marynowany w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

goździki mielone 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 1,5 kg
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek marynowany w winie

Do miski wsypać odrobinę soli, pieprzu, zmieloną gałkę muszkatołową i goździki, wymieszać. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć boczek, zalać winem i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie wyjąć z zalewy, zwinąć w rulon i obwiązać bawełnianą nitką. Ułożyć w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 80 minut w temp 180 stopni, polewając od czasu do czasu marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.12.2013 16:30
pyszny boczuś
IlonaAlbertos 30.07.2013 21:44
Genialny pomysł.
Ewelina38 06.01.2013 16:03
taki boczuś musi wykwintnie smakować :)
m1monika 23.04.2012 18:18
smaczny!!!
Iwona51
Iwona51 28.01.2012 06:37
super
Seba 23.12.2011 11:11
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak