Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z maślaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
śmietana 1/2 szklanki
cebula 2-3 szt
włoszczyzna
natka pietruszki
sól
pieprz
olej 2 łyżki
maślaki 50 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z maślaków

Maślaki oczyścić umyć i pokroić w grubą kostkę.włoszczyznę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać.Do garnka wlać 2-3 litry wody i wrzucić do niego włoszczyznę,ziemniaki i cebulę zagotować ,dodać pokrojone maślaki i dodać 2 łyżki oleju i przeprawić solą i pieprzem gotować jeszcze około 30 minut.Zaklepać pod koniec gotowania śmietaną i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 29.06.2011 23:33
muszę spróbować- koniecznie...
MAR3STA 16.03.2011 21:55
ach co za pyszności, aż ślinka leci;)
m1monika 24.02.2011 17:55
pyszna jest ta zupka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak