Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musli tropikalne z konfiturą jabłkowo - miętową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
musli tropikalne 1 1
cukierki mietowe 30 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Musli tropikalne z konfiturą jabłkowo - miętową

Jabłka obrać, pokroić drobno, włożyć do prodiża. Piec 1 godzinę. Następnie przełożyć do garnka, dodać cukierki. Zostawić na noc. (wtedy cukierki się rozpuszczą) Na rugi dzień podgrzewać na wolnym ogniu aż konfitura zgęstnieje. Wkładać do słoiczków, odwracać do góry dnem, żeby się zamknęły.

Wystudzoną konfiturę wkładamy do miseczki, na wierzch wsypujemy Musli tropikalne z papają, ananasem i bananem i mamy świetną przekąskę – zdrową, bez konserwantów z nutą mięty i kwaśnego jabłuszka. Polecam !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak