Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasiane racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanka
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 szklanka
pieczarki 5 szt
olej 2 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
margaryna 1 łyzka
żóty ser 10 dkg
wiejska kiełbasa 20 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 2 szczypty
olej do smażenia 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasiane racuchy

Obrane i umyte pieczarki drobno pokroić i usmażyć na margarynie. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na grubym tarle.
Mąkę, jajko, mleko, proszek, olej i kucharek utrzeć mikserem na gęste ciasto. Dodać pieczarki i kiełbasę i starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i na gorący nakładać łyżką porcje ciasta formując placuszki. Smażyć na złotobrązowy kolor. Po obróceniu na drugą stronę posypać żółtym serem, aby lekko się stopił. Przed podaniem polać keczupem.

Składniki na około 10 placuszków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 24.05.2011 12:53
oooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak