Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka anyżkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
białko 4 szt
cukier puder 25 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Anyż nasiona Prymat 2 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka anyżkowe

Białka ubijać, dodać cukier puder i cukier waniliowy i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i anyżkiem, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać małe okrągłe ciasteczka na blaszkę wyłożoną folią aluminiowa posmarowaną tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.09.2013 15:35
nie przepadam za anyżkami aczkolwiek na pewno są smaczne przede wszystkim domowe !
Maniek2 29.02.2012 09:04
fajne
Iwusia 25.02.2012 22:35
oo mój tata je uwielbia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak