Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułów i fasolki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 2 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt
fasolka czerwona 1 szkl
kukurydza w puszce 1 szkl
ogórki kiszone 4 szt
majonez 1/2 szkl
jogurt naturalny 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
szczypiorek usiekany 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułów i fasolki

Brokuły włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem szczypty cukru i gotować około 1 minuty, odcedzić, wystudzić, podzielić na różyczki. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem i rozgniecionym czosnkiem. Do miski wkładać każdy produkt oddzielnie przekładając majonezem i szczypiorkiem. Tak powstanie sałatka warstwowa. Podawać z wędliną i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.05.2013 17:06
Musi być smaczna.
Motorek 14.05.2012 10:12
pycha
Zoso 14.12.2011 21:23
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak