Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodzianki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jaja 3 szt
drożdże 4 dkg
masło stopione 1 łyżka
cukier 3/4 szklanki
jagody 1/2 kg
wanilia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: jagodzianki

Z podanych składników wyrabiamy pulchne nie za gęste ciasto i pozostawiamy w cieple do wyrśnięcia.Jagody płukamy osączamy tuż przed nakładaniem przesypać cukrem z posiekana wanilią.Gdy ciasto wyrosło wałkujemy podłużne placuszki grubości pół centymetra i długości około 10 cm,nakładamy jagody i dokładnie zalepiamy i układamy na posmarowanej tłuszczem blasze.Z wierzchu można posmarować rozbitym jajkiem,i posypać cukrem.Pieczemy w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 28.11.2011 21:04
smaczne
iza15 21.10.2011 11:55
pyszne
Daria14 25.02.2011 12:40
pycha
mikrusiak 24.02.2011 12:54
oooo taaaaaaaak... ;D to tak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak