Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki z chleba razowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb razowy 50 dag
białko 3 szt
miód 30 dag
budyń czekoladowy 1 łyżka
orzechy arachidowe 5 dag
skórka pomarańczowa kandyowana 4 łyżki
masło do formy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z chleba razowego

Blaszkę wyłożyć pergaminem i posmarować masłem. Chleb wysuszyć, przemleć w maszynce. Do rondla wlać miód, rozgrzać, wsypać chleb, budyń, przyprawę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Do zimnej masy dodać ubitą na sztywną pianę białka i skórkę pomarańczową, delikatnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować okrągłe spłaszczone ciasteczka, ułożyć na przygotowanej blaszce, posypać posiekanymi orzechami. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 190 stopni około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.09.2013 11:34
ciekawy przepis
kuklik 03.06.2011 22:46
bombowe takie inne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak