Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łamańce z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50dag
masło 25dag
cukier 10dag
żółtek 8
śmietanka
mak
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Łamańce z makiem

Z mąki, masła i cukru zagniatamy ciasto z dodatkiem żółtek i śmietanki. Następnie cienko rozwałkować i wycinać kółeczka lub paski, które układamy na blasze i pieczemy. Mak dobę wcześniej moczony dobrze utrzeć z cukrem i wymieszać z łamańcami lub dać do salaterki obłożonej łamańcami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 25.02.2011 22:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak