Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 25 dkg
żółtko jajek 5 szt
cukier 16 dkg
galaretka 2 szt
masło 25 dkg
mleko 250 ml
budyń śmietankowy 0.5 dkg
cukier wanilinowy do smaku
kakao do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Żółtka utrzeć z cukrem na kogel mogel, dodać dwie łyżki budyniu, wlać na gotujące się mleko i mieszać żeby się nie przypaliło. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i ostudzoną masą budyniową. Rozpuścić galaretkę, ostudzić; biszkopty maczać w galaretce i układać w tortownicy, połowę masy wyłożyć na biszkopty, na te masę zaś ułożyć biszkopty maczane w galaretce, zaś druga połowę masy wymieszać z kakao, nałożyć na biszkopty, można dodać owoce z kompotu i zalać drugą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.03.2012 08:00
extra :)
tomek18 05.08.2011 14:44
świetny deser
Juleczka20 01.05.2011 09:42
pycha
pioge7 26.02.2011 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak