Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z chrzanem i jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
barszcz z torebki 1 szt
chrzan tarty 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z chrzanem i jajkiem

Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę i pietruszkę obrać i przekroić na pół. Warzywa włożyć do 1 litra wrzącej, osolonej wody i ugotować do miękkości. Wyjąć cebulę i pietruszkę. Do wywaru wlać rozmieszany z zimną wodą barszcz z torebki, dodać posiekany czosnek, utarty chrzan, majeranek i gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku. Ugotowane jajka pokroić, położyć na talerze, zalać barszczem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.01.2013 12:01
Bardzo lubię taki barszczyk.
AgaS10 11.02.2012 08:13
tradycyjny...pyszny:)
Wafelek2601 30.12.2011 09:48
pyszny barszczyk
Iwona51
Iwona51 17.10.2011 10:58
smaczny
Wacław 02.10.2011 10:16
pyszny,lubię taki
owca441 19.04.2011 22:05
apetyczny
teresa18 19.04.2011 21:46
SMACZNY

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak