Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
filet z kurczaka 50 dag
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyzki
szczypiorek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka z ryżem

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Filety umyć, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem na rozgrzanej oliwie, odłożyć. Do tłuszczu w którym smażyły się filety dodać masło, wsypać posiekaną cebulę, pokrojoną w zapałkę paprykę i dusić około 5 minut. Połączyć z ryżem, dodać pokrojone w kostkę pomidory, wymieszać, przyprawić do smaku, Na tak przygotowany ryż ułożyć usmażone mięso i dusić pod przykryciem około 8 minut. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 18.02.2013 10:14
super pomysł na obiad:)
IlonaAlbertos 08.07.2012 22:07
Świetne danie.
Misiakova 13.06.2012 07:49
mnaim
Wafelek2601 26.09.2011 10:18
pyszny na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak