Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 kg
ogórki kiszone 3 szt
pomidory 30 dag
oliwa 4 lyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 1 łyżka
cukier do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z serem

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, posolić, zalać wrząca wodą i gotować około 5 minut, następnie odcedzić, wystudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski dodać utarty ser i posiekany szczypiorek, wymieszać. Oliwę połączyć z musztardą, przyprawić do smaku, polać sałatkę. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.01.2013 11:26
Fajne połączenie i ciekawy pomysł na wykorzystanie kapusty.
cooleczka 24.08.2012 22:59
coś nowego :)
mirosława4 01.03.2012 21:17
ciekawy przepis
Wacław 24.10.2011 20:34
ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak