Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka wiosenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 2 sztuka
ryż 200 g
szparagi 250 g
seler naciowy 4 łodygi
wędzony łosoś 250 g
Musztarda stołowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka wiosenna

Do gotującej się wody dodać sok z cytryny i skórkę cytryny. (z jednej cytryny)
Wsypujemy ryż i gotujemy razem z cytryną i gotować go 19-20min.
Szparagi oczyścić i gotować 7min aż będą miękkie.
Pokroić na około 1cm.
Seler umyć i pokroić w kostkę.
Pokroić łososia w paski.
Sos zrobić z soku z cytryny i musztardy.
Układać na talerzu i podlewać sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak