Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłuszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
jogurt 1 szklanka
jajko 2 szt
sól
miód
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłuszkami

Mleko, jogurt, miód,sól, mąkę oraz proszkiem do pieczenia zmiksować. Z białek ubic pianę . Jabłka obrać, pokroić . Jabłka i białka dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz nałożyć łyżką małe porcje masy, smażyc z obu stron. Mozna posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.04.2013 11:05
mniam mniam:)
Małgorzata106 10.07.2011 11:02
pycha
agogo2 01.06.2011 21:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak