Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z indyka w sosie własnym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
mleko 1 szkl
olej do smażenia
kostka mięsna 1 szt
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z indyka w sosie własnym

wątróbkę namaczam 1 godzinę w mleku.
potem kroję ją w grubszą kostkę i smażę na oleju .
pieczarki obieram , kroję w kostkę i dodaję do wątróbki .
paprykę i cebulę myję kroję w paski dodaję do wątróbki. dusze tak wszystko razem z jakies 20 min. pod koniec dodaję kostkę i pieprzu:) podaję z ziemniaczkami i buraczkami z cwikłą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 06.12.2011 18:02
mmm ale bym taką zjadła...
Teresa19 09.10.2011 08:29
musi być smaczna
Motorek 19.06.2011 18:40
pycha
matii6 10.06.2011 21:53
wygląda na bardzo smaczną,,
MAR3STA 01.04.2011 22:37
z pieczarkami, przepyszna:)
alaaa 24.02.2011 18:02
znakomicie wygląda
alaaa 24.02.2011 18:02
znakomicie wygląda
Nina7 24.02.2011 08:06
ja również, a tak przyrządzona wydaje się być smaczna:)
Krystyna32 24.02.2011 00:09
uwielbiam wątróbke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak