Warzywa z serkiem i bazylią

Warzywa z serkiem i bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • cukienia

    1 sztuka
  • żółta papryka

    2 sztuki
  • garść pomidorów koktajlowych

  • szparagi

    1 pęczek
  • olej

    6 łyżek
  • śmietana 18-procentowa

    1 łyżka
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • skórka otarta z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • estragon

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    1 łyżka
  • ser biały twarogowy

    250 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażan i cukinię pokroić w dość cienkie plastry, papryki na kawałki, odetnij twarde końcówki szparagów. Wszystkie warzywa posmaruj olejem i grilluj na średnim ruszcie, najlepiej na aluminiowych tackach lub kawałku folii aluminiowej. Twarożek rozgnieć widelcem, połącz ze śmietaną i ziołami, dodaj skórkę z cytryny, przypraw solą i pieprzem, podawaj jako gęsty sos do warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

31.12.2011 12:21
smaczne

Iwona51

12.11.2011 08:44
super

Motorek

18.03.2011 10:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat