Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z serkiem i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
cukienia 1 sztuka
żółta papryka 2 sztuki
garść pomidorów koktajlowych
szparagi 1 pęczek
olej 6 łyżek
śmietana 18-procentowa 1 łyżka
posiekany szczypiorek 1 łyżka
skórka otarta z cytryny 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
estragon 1 łyżka
bazylia świeża 1 łyżka
ser biały twarogowy 250 gram
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z serkiem i bazylią

Bakłażan i cukinię pokroić w dość cienkie plastry, papryki na kawałki, odetnij twarde końcówki szparagów. Wszystkie warzywa posmaruj olejem i grilluj na średnim ruszcie, najlepiej na aluminiowych tackach lub kawałku folii aluminiowej. Twarożek rozgnieć widelcem, połącz ze śmietaną i ziołami, dodaj skórkę z cytryny, przypraw solą i pieprzem, podawaj jako gęsty sos do warzyw.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.12.2011 12:21
smaczne
Iwona51
Iwona51 12.11.2011 08:44
super
Motorek 18.03.2011 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak