Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ekspresowy torcik jabłkowy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 GRAM
jaja 5 sztuk
cukier puder 150 gram
jabłka 1 kg
cukier wanilinowy 1 do smaku
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka pomarańczowa 1 sztuka
herbatniki 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ekspresowy torcik jabłkowy.

Obrane jabłka zcieramy na dużych oczkach.Masło,żółtka,cukier i cukier puder łączymy z jabłkami i mieszamy.Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku i dodajemy po wystygnięciu do masy.Do blaszki wykładamy herbatniki,na które wykładamy masę jabłkową.Wstawiamy na 5 godzin do lodówki.Następnie polać ciasto gęstniejącą już galaretką pomarańczową.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 11.12.2011 11:31
fajny
gusia1000 03.11.2011 12:16
Warto teraz taki robić.
Kuchareczekjeden 17.04.2011 07:43
czasem przydaje się przepis na takie szybkie ciasto
AgaS10 07.04.2011 06:53
fajny torcik:)
Marzena40 15.03.2011 09:44
wspaniały
eli82 25.02.2011 09:32
super
ewa78 24.02.2011 20:12
Przyznam,ze takiego jeszcze nie robiłam
Krystyna32 24.02.2011 00:10
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak