Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik w pierzynce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 35 dkg
jaja 6 szt
proszek do pieczenia 0.15 dkg
masło 25 dkg
wiórki kokosowe 25 dkg
cukier puder 0.6 dkg
jabłka 2 kg
cukier 19 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik w pierzynce

Do przesianej mąki dodać margarynę, cukier puder, proszek do pieczenia i 6żółtek. Zagnieść ciasto, wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Obrane jabłka, pociąć w ósemki i usunąć środki po czym układać je brzuszkami na cieście. Do ubitych białek dodać szklankę cukru a na koniec wiórki kokosowe. Wyłożyć na ciasto i piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 05.02.2014 21:54
mmm;) świetne:)
ewelina63 15.07.2011 22:59
ekstra
tomek18 07.06.2011 10:21
super
Juleczka20 27.04.2011 12:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak