Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 1
cebula
pestki dyni 1 opakowanie
oliwa 4 łyżki
cukier 1 łyżka
sok z cytryny 1/2
ząbek czosnku
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z fetą

Pestki dyni podsmażyć na suchej patelni,aż się zrumienią strąki papryki umyć,oczyscić z nasion i pokroić na kawałki.Fetę pokroić w kostkę cebulę poszatkować i wszystko wymieszać.Czosnek przecisnąć przez praskę a potem utrzec go ze szczyptą soli.wymieszać składniki sosu 4 łyżki oliwy lyżeczka cukru 1/2 sok z cytryny i polać nim sałatkę i ozdobic cebula dymką i zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 13.06.2011 22:52
rewelacja
angelika14 27.02.2011 09:34
ciekawy przepis
m1monika 23.02.2011 21:04
ciekawy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak