kotlety z jajek

kotlety z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • bułka tarta

    1 opakowanie
  • jaja na twardo

    10 szt.
  • jajka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka kroimy drobno, dodajemy całe jajko surowe, pieprz i sól do smaku oraz odrobinę bułki tartej. Mieszamy wszystko, formujemy mał kotlety na kształt mielonych i obtaczamy w bulce tartej. Smażymy na złoto-brązowy kolor. Danie bardzo tanie i łatwe, wyśmienite z sosami zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

18.09.2010 20:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat