Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone bataty lub ziemniaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodkie ziemniaki bataty (ew. zwykłe ziemniaki) 1 kg
kilka gałązek świeżego tymianku i rozmarynu

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone bataty lub ziemniaki

Ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Każdy plaster posmarować z obu stron oliwą i oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Grillować na rozgrzanym ruszcie około pół godziny. Pod koniec pieczenia położyć na plastrach batatów gałązki ziół. Nadadzą one ziemniakom wyjątkowy smak i aromat. Tak przygotowane bataty mogą stanowić samodzielną przekąskę lub być dodatkiem do grillowanych mięs. Doskonale smakują jako składnik sałatki przyrządzonej z mieszanki sałat, kiełków słonecznika, posiekanych orzechów włoskich, grillowanego kopru włoskiego i cukinii oraz suszonych pomidorów i oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 22.11.2011 23:41
super
Seba 16.07.2011 09:29
super
Iwona51
Iwona51 01.05.2011 11:38
smaczne
Babciagramolka 06.12.2010 18:04
Jadłam- pyszne - polecam puree z nich
Pati8 26.11.2010 11:33
chyba to upichce....
bogumiła3 17.09.2010 20:53
super
buksiak12 31.08.2010 15:02
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:20
mniam mniam
Dorota71 31.08.2010 14:20
super
Emilia22 31.08.2010 13:16
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak