Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS WIEPRZOWY Z KASZĄ

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 1 KG
olej do smażenia 1/2 LITRA
mąka 2 ŁYŻKI
warzywa 1 OP
kasza 1 OP

Przepis i sposób przygotowania na: SOS WIEPRZOWY Z KASZĄ

Kaszę ugotować w/g instrukcji na opakowaniu. Szynkę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Następnie poddusić przez ok. godzinę w gotowanej wodzie na małym ogniu. Po godzinie przyprawić i dusić jeszcze ok. 45 min. Mąkę rozrobić do konsystencji śmietany, zalać sos ok.10 min przed końcem duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.02.2011 00:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak