Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kp
masło 10 dag
sól
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony

Oczyszczonego karpia, poprcjować, osolić. Odstawić na godzinę i osuszyć. Żaroodpornenaczynie posmarować grubo masłem, ułożyć w nim karpia, wycisnąć sok z całej cytryny, przykryć i wstawić do piekarnika na 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.01.2014 17:02
pyszny taki karp
kate.500 17.12.2013 20:32
pyszna rybka
Ela15 28.05.2013 07:47
rewelacyjny karpik
Ewelina38 11.01.2013 12:55
wspaniała rybka
Bernadeta1 21.10.2012 12:50
ale smakowicie wygląda
Ada-Gaba 12.03.2012 06:59
wyśmienity
Katarzyna/kate1980 24.02.2011 15:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak