Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk duszony z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

indyk 150 g
włoszczyzna 50 g
cebula 20 g
tłuszcz 10 g
sól
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: indyk duszony z warzywami

Oczyszczoną tuszkę, w całości lub podzieloną na części, posolić, natrzeć przyprawą do drobiu. Włoszczyznę oczyścić i pokroić. Cebulę pokroić w grube plastry, upiec. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso. Ułożyć mięso w rondlu, na nim włoszczyznę i cebulę, podlać wodą i dusić pod przykryciem- dolewając wody w miarę potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 27.02.2011 20:11
napewno super
Agnieszka/picola 26.02.2011 21:11
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak