Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki panierowane na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 8 kromek
mleko ¾ szklanki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól
pieprz
papryka mielona
czosnek 2 ząbki
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki panierowane na ostro

Kromki zanurzyć we wrzącym mleku, następnie obtaczać w rozbitym i rozczepanym jajku i bułce tartej, posypać przypawani i roztartym z solą czosnkiem . Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.01.2012 10:06
fajne :)
Zoso 26.10.2011 22:05
smaczne bo ostre
mic 13.10.2011 13:14
co ostre to dla mnie
Marek6 26.09.2011 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak