Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Austriackie knedle z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 dkg
ziemniaki 4 szt
jajko 2 szt
ser ementaler 40 dkg
mąka 2 łyżki
gruszki w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Austriackie knedle z serem

Masło utrzeć w makutrze na biało i podawać po jednym jajku,ugotowane ziemniaki utrzeć na puree i dodać do masła a następnie utarty ser,z tego ciasta wyrobić kulki i wkładać do środka kawałki gruszki wielkości orzecha,następnie rzucać na gotującą ,osoloną wodę,gdy wypłyną na wierzch wyjąć ,przed podaniem posypać utartym serem i polać masłem z bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak